10% KEDVEZMÉNY KUPONKÓD: SUMMER2024 ( Min. 20.000 Ft )

Lehet az ajándékozás környezettudatos

Lehet az ajándékozás környezettudatos

Számunkra fontos a környezettudatosság. Ha nem feltétlenül szükséges, ne csináljunk több szemetet a világban. Ha valamilyen oknál fogva mégsem tudjuk elkerülni a csomagolóanyagok használatát, tegyük azt is a lehető legkíméletesebb módon. Bízunk benne, hogy egyet fogsz érteni újításunkkal és környezetbarát megoldásunkkal.

ÉnSzobrom Kézszobor
ÉnSzobrom Kézszobor

 

A kézszobor készítés lehet még zöldebb ajándék

A kézszobor készítő szettek nemcsak különleges és személyre szabott ajándékok, hanem környezettudatosak is lehetnek. A következő tippekkel teheted még zöldebbé az alkotást:

 

Környezettudatos választások

Ha van otthon bármilyen keverőedényed vagy vödröd, amit már nem használsz, kérjük, ne vegyél tőlünk új műanyag vödröt. Ezzel nemcsak pénzt spórolsz, hanem csökkented a műanyag hulladék mennyiségét is. Ha mégis szükséged van egy vödörre, válaszd a webshopunkban található kiegészítő opciót, és ne felejtsd el használat után újrahasznosítani.

 

Elkötelezettség a természet iránt

Az ÉnSzobrom elkötelezett a természet iránt, és hisszük, hogy a fenntarthatóság fontos szempont minden termékünk esetében. Azáltal, hogy minimalizáljuk a csomagolást és csak a ténylegesen szükséges alapanyagokat használjuk, csökkentjük a hulladéktermelést és a környezet terhelését.

 

ÉnSzobrom kézszobor készítő szett, környezetbarát csomagolás, környezettudatos ajándék

 

Unokáinknak készül

Az ÉnSzobrom kézszobor nemcsak a jelenlegi generációnak, hanem unokáinknak is készül. Egy kézszobor egy örök emlék, amely generációkon át megmarad. Fontos, hogy ne csak a szobor legyen maradandó, hanem a készítés folyamata is környezetbarát legyen. Ha most odafigyelünk a hulladékcsökkentésre és a fenntarthatóságra, unokáink is élvezhetik a tiszta és egészséges környezetet.

 

Környezetbarát csomagolás

Az ÉnSzobrom készletek környezetbarát ajándékok, hiszen minimális csomagolást tartalmaznak. A szetteket papírdobozba csomagoljuk, és nincs felesleges, csilli-villi körítés, se színes-szagos-fényes csomagolás. A lényeg az élmény és az emlék, nem pedig a csomagolás.

 

Miért fontos a csomagolás minimalizálása?

A csomagolás minimalizálása több szempontból is fontos. Egyrészt csökkenti a hulladék mennyiségét, amely a szeméttelepeken végzi, másrészt pedig kevesebb erőforrást igényel a gyártás és a szállítás során. Ezzel nemcsak a környezetet védjük, hanem hozzájárulunk a fenntartható jövőhöz is.

Tippek a környezetbarát alkotáshoz:

  • Használj újrahasznosított anyagokat: A kézszobor készítése során használj olyan eszközöket és anyagokat, amelyek újrahasznosíthatóak vagy már újrahasznosítottak.
  • Kerüld a felesleges hulladékot: Gondold át, mire van valóban szükséged, és próbáld minimalizálni a felesleges anyagokat és csomagolást.
  • Újrahasznosítás: A készítés során keletkezett hulladékot gyűjtsd szelektíven és gondoskodj annak megfelelő újrahasznosításáról.

 

Az online rendelések és a csomagolás hatása a környezetre

Az online vásárlások során keletkező csomagolási hulladék hatalmas terhet ró a környezetre. A World Economic Forum szerint a gyors szállítások és az egyre növekvő fogyasztói igények miatt a szállítmányozási ipar CO2-kibocsátása jelentősen növekszik. 2020-ban az online vásárlások során keletkezett csomagolási hulladék 11,300 tonna kartonpapírt és műanyagot tett ki, amely elegendő lenne 99 olimpiai méretű úszómedence megtöltésére​ (Earth.Org)​​ (Packaging Gateway)​.

Egy másik tanulmány szerint az Amazon 2020-ban 599 millió font műanyag csomagolási hulladékot termelt, amelynek jelentős része, mintegy 23,5 millió font, az óceánokba került​ (Oceana)​. Ez különösen aggasztó, mivel a műanyag hulladék lebomlása több száz évet vesz igénybe, és közben károsítja az élővilágot.

 

Fenntartható megoldások

A fogyasztók egyre inkább keresik a környezetbarát megoldásokat. Egy felmérés szerint a vásárlók 79%-a előnyben részesíti a fenntartható csomagolású termékeket​ (Packaging Gateway)​. Az ÉnSzobrom ezért elkötelezett a fenntartható csomagolási megoldások mellett, hogy minimalizáljuk a környezetre gyakorolt hatást. Ez magában foglalja a papíralapú csomagolások és újrahasznosítható anyagok használatát, valamint a fogyasztók figyelmének felhívását a környezettudatosság fontosságára.

Az online vásárlások és az azzal járó csomagolási hulladék növekedése világos üzenetet közvetít: itt az idő, hogy mindannyian felelősséget vállaljunk a környezetünkért. 

 

Elkötelezettek vagyunk a természet iránt, és hisszük, hogy nem szabad feleslegesen hulladékot vásárolni. A minőség nem a csomagoláson múlik. Amennyiben nincs otthon megfelelő edényed és vödröt is kérsz a szetthez, ezt tedd bele még a kosaradba! Ha odafigyelünk a fenntarthatóságra, nemcsak magunknak, hanem unokáinknak is szebb és tisztább jövőt biztosíthatunk. Válaszd az ÉnSzobrom szetteket, és alkoss maradandó emlékeket környezettudatos módon!

Kérjük, ha vödröt is vásároltál, azt ne dobd ki használat után. Hasznosítsd újra! Tegyük együtt zöldebbé a jövőt!